Sanatate – Neacsu & Asociatii SCA

Dorim sa contribuim la schimbarea naturala a sistemului medical, cea care se desfasoara acum din interior, venita de la chiar profesionistii actului medical.

Pregatirea medicala cere timp si dedicare din partea medicului iar acesta nu mai are resursele de energie sa cunoasca  legislatia din domeniul sanatatii, pe care trebuie sa o respecte.
Astazi, legislatia medicala impune obligatii concrete in sarcina medicului, cum ar  fi cele de informare completa a pacientului privind actul medical in sine si statutul juridic al unitatii medicale in care se acorda asistenta medicala sau cele de organizare a muncii medicului, din punctul de vedere al procedurilor de lucru urmate. Insasi incalcarea prevederilor legale poate conduce la malpraxis, in urma neasumarii si neintelegerii de catre pacient, de exemplu, a unui diagnostic sau tratament.

Din experienta cazurilor de malpraxis medical in care suntem implicati am inteles ca medicul trebuie sprijinit, astfel incat consultanta juridica preventiva pe care o acordam medicilor are nu doar rolul de a elimina riscul profesional, patrimonial si penal, dar si pe acela de a imbunatati actul medical, in beneficiul medicului si al pacientului, deopotriva.

Articole relevante:

Informatia medicala completa. Cum sa o facem posibila?
Medicii, in mod special, dar si personalul sanitar au obligatia de a acorda pacientilor informatia medicala completa. Un enunt sec si simplu devine o conditie esentiala de conduita medicala impusa,
Read more.

OPEN LAW. MAI APROAPE DE CAZUL TAU!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search