Blog

  Am exprimat recent o opinie de tip amicus curiae cu privire la constituționalitatea proiectului de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii  nr.132/2017 în ce privește decontarea directă. Am norocul …

    Cheia citirii propunerii de modificare a Legii RCA în ce privește decontarea directă este distincția între noțiunile de despăgubire directă, pe care v-o propun pentru a descrie relația …

Pentru început: în materia RCA, nu se pune semnul egal între persoana prejudiciată și consumator. Nu doar pentru că termenul de consumator este folosit impropriu, deoarece nu suntem în materie …

  Exista clauze abuzive in contractele de asigurare? Raspunsul foarte serios, fara nicio urma de malitiozitate, si corect juridic, pana la un punct, este: Probabil ca da, dar cui ii …

O propunere a Consiliului Concurentei de modificare a Normei RCA face sa se inteleaga cat de complexa este legislatia asigurarilor, in pofida aparentelor. Consiliul, in vanatoarea sa legitima de dispozitii …

Dezbaterea publica asupra modificarii Normei RCA in ce priveste dovedirea catre politistii rutieri a existentei contractului de asigurare RCA s-a incheiat in aceste zile. Am contribuit la aceasta dezbatere, sprijinind demersul …

Competitia intre asiguratori si companiile de brokeraj nu este de ieri, dar reglementarea ei s-a rafinat intre timp, astfel incat practici de solicitare sau chiar de folosire de catre asiguratori, …

In contextul in care dezbaterile privind modificarea Normei RCA sunt in toi, mai sunt profesionisti de asigurari care cred ca Legea si Norma RCA sunt despre bibelouri. Amintiti-va povestea cu …

O competitie interesanta intre asiguratori si companiile de brokeraj pe datele de contact ale clientilor a aparut si a parut ca s-a stins repede. Ca multe alte intamplari din piata …

Ieri a intrat in vigoare, chiar dacă platforma electronică necesară aplicării lui nu este încă funcțională, Ordinul Ministerului Economiei nr.791/25.03.2020 care oferă întreprinderilor a căror activitate este puternic afectată de …

În contextul creat de pandemia COVID19, in continuarea initiativei noastre de acordare de consultanta juridica gratuita antreprenorilor pentru intelegerea efectelor starii de u genta, ne concentrăm atenția asupra procedurii de obtinere a certificatului de stare de urgenta prevazut de articolul 12 din Decretul de instituire a stării de urgență.  Conform acestui text, “Ministerul Economiei, Energiei …

Pana cand Guvernul va reusi sa se ocupe si de economie, singurele solutii pentru intreprinderile din Romania vin doar de la Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență.   In ce priveste domeniul …